Folge uns

Sei nicht schüchtern, melde dich. Wir lieben es interessante Leute zu treffen und neue Freunde zu finden.

bonson bonsai house (renovation) // S+S Architects

Text description provided by the architects.

Project Name : BonsonBonsai House renovationArchitect : S+S Architects Completion Year : 2017 Built Area : 300 sq.m. Project Location : Bangkok , Thailand Photographer : Baanlaesuan Megazine , Mr. Sitthisak Namkham Project description : This house is in the quiet neighborhood in the residential zone in Bangkok. It was renovated from the 27-year-old house by the architects; Mr.

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

Sarunyu Uawisetwattana and Ms. Napat Sampaothong, who are passionately in love with design and nature, especially “bonsai”.
The story of this house started before the renovation had begun, they have put a lot of effort on seeking for a place where could potentially be developed to the house that they envisioned.

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

After years of finding, they discovered this 300 square-meter structure which was abandoned for the past 15 years.
The improvement focuses on implementing the idea of balancing essential functional needs with green space and utilizing nature in daily life in the limited existing perimeter. They believe that living sustainably with nature could help to enhance the quality of life and efficiently reduce energy consumption.
This house is a three-story semidetached house, comprises of two-car garage, living and dining space, working area, three bedrooms, three bathrooms, pray room, and most importantly; the dedicated space for bonsais.

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

This space makes the place become one-of-a kind place with its own special functional identity.
One of the main feature of this house is the central courtyard which serves as the core of the house visually and physically. It can be seen from every rooms in the house and significantly brings natural light into the house and allows natural ventilation.
The most important space in the house is the bonsais terrace where the owners normally spend time.

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

The existing planning of this house has a bedroom on the second floor, they turn this space into a decent size balcony for the workshop and nursery area for bonsais, they also add a custom-made lift to the existing balcony in the courtyard for transporting trees and tools between levels.
The owners see this house as “A big pot for Living”, it has everything that they love, reflects their lifestyle and represent its own concept.

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

This house is worth everything that they have invested, and they believe that it will bring them good fortune and prosperity.Writer : Sowat W..

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

bonson bonsai house (renovation) Gallery

The post bonson bonsai house (renovation) // S+S Architects appeared first on Journal.

BAUBIBLE TEST