Folge uns

Sei nicht schüchtern, melde dich. Wir lieben es interessante Leute zu treffen und neue Freunde zu finden.

Casa Pattaya // makeAscene

Text description provided by the architects.

Designing a house in the high-density area of the resort town of Pattaya takes a little bit of design techniques from here and there. On one aspect the house is expected to express the laid-back nature of the seaside town, on the other hand the surroundings are quite cramped with neighbor walls right next to ours.

© makeAscene

© makeAscene

© makeAscene

© makeAscene

The architect then carefully studies massing placement and utilize the negative space as the feature element to craft the overall architectural composition. The inside-out nature of the house then expressed in various area. The arrival courtyard is penetrating to the central living deck, creating in-between area that is convertible to be either indoor or outdoor living area.

© makeAscene

© makeAscene

© makeAscene

© makeAscene

Then the idea is carried on to the internal living room with flowing space to the main staircase with light well punctured through for natural light. The isolated entertainment wing is designed as adjoined pavilion with surrounding timber colonnade as the semi-outdoor circulation. In continuation the main staircase then arrived on the second floor with common area wrapped around the light well.

© makeAscene

© makeAscene

© makeAscene

© makeAscene

With full open frontage for every room on second floor, the common area then acting like a bridge over the convertible living deck underneath and connecting between bedrooms on both wings.
The architect managed to create the serene and pleasant outdoor space while still able to block away the unwanted visuals from surroundings.
.

© makeAscene

© makeAscene

© makeAscene

© makeAscene

Casa Pattaya Gallery

The post Casa Pattaya // makeAscene appeared first on Journal.

BAUBIBLE TEST