Folge uns

Sei nicht schüchtern, melde dich. Wir lieben es interessante Leute zu treffen und neue Freunde zu finden.

Devil’s Corner Cellar Door // Cumulus Studio

Text description provided by the architects.

A distinct timber-clad lookout and a newly expanded cellar door create a unique tourism experience on Tasmania’s eastern coast.
Situated along the Tasman Highway, stretching out over eucalypts and with views across the Freycinet Peninsula and Moulting Lagoon, lies one of Tasmania’s largest wineries, Devil’s Corner.
Our original collaboration with Brown Brothers in 2015 resulted in a highly successful tourism destination — a discrete cellar door, a food market, and unique lookout — that echoes the region’s traditional rural settlements.

© Cumulus Studio

© Cumulus Studio

© Cumulus Studio

© Cumulus Studio

Designed to complement the existing buildings, the new additions were completed in late 2021 and accommodate the winery’s growing number of visitors with an all-weather courtyard, an immersive tasting area, expanded local produce kitchens, and a sunken cellar, Devil’s Corner’s new home of wine and food masterclasses, private functions, and exclusive events.

© Cumulus Studio

© Cumulus Studio

© Cumulus Studio

© Cumulus Studio

Strong, settled geometry
As with the first iteration of Devil’s Corner’s design, the additions retain the original intent of a village, a cluster of distinct spaces that complement the tones and narrative of the striking landscape.

The courtyard’s open-air feel is complemented by its transparent roof and walls, which blur the boundaries between the outdoor and indoor spaces.

© Cumulus Studio

© Cumulus Studio

© Cumulus Studio

© Cumulus Studio

The walls can slide open to connect visitors to the environment and views or remain closed to provide shelter and warmth from the region’s unpredictable weather.

The weathered Tasmanian Oak exterior and Tasmanian Yellow Gum decking are contrasted by the interior’s warm Tasmanian Oak finishes.
Views over the Hazards
The lookout has been designed to reflect the wine tasting process, showcasing the subtle ways in which the landscape can be appreciated through three unique viewing spaces: the Sky, the Horizon; and the Tower, offering expansive perspectives across each compass point and the Hazard Mountains beyond.

© Cumulus Studio

© Cumulus Studio

© Cumulus Studio

© Cumulus Studio

Considered design for future growth
To fit a limited budget, our approach centred on creating a tourism experience that, through strong geometric elements, was simple, visually enticing, and flexible for future growth — allowing the cellar door to adapt and repurpose rather than demolish.
We are pleased that these distinct designs add to the region’s narrative and are happy that our initial exploration of the project’s possibilities resulted in the addition of the now iconic Devil’s Corner lookout..

© Cumulus Studio

© Cumulus Studio

© Cumulus Studio

© Cumulus Studio

Devil’s Corner Cellar Door Gallery

The post Devil’s Corner Cellar Door // Cumulus Studio appeared first on Journal.

Firma Sabrina