Folge uns

Sei nicht schüchtern, melde dich. Wir lieben es interessante Leute zu treffen und neue Freunde zu finden.

Hitachi City Hanayama Certified Child Center // MIKAMI Architects

Text description provided by the architects.

The site is located on the outskirts of Hitachi City, Japan, which is on the hillside of a mountain with a gentle slope facing the sea. The surroundings consist of residential houses that were built long ago. We sought to build a house on Satoyama so that the children would be embraced by the natural mountains.This project was to consolidate two old kindergartens and establish the Hanayama Certified Child center as part of the child-rearing support policy and the policy of optimizing public facilities in response to the declining birthrate, aging population, and declining population.The new child center was arranged in an L-shape encompassing the south east of the playground (part of the existing kindergarten).

© MIKAMI Architects

© MIKAMI Architects

© MIKAMI Architects

© MIKAMI Architects

The main office, the entrance, and the classroom for children ages 0 to 2 are located on the west side and the playroom and classroom for 3 to 5 year-olds are located on the north side. The hinged part of the L-shape was designed as a two-story building, with a lunchroom on the first floor and a childcare support room on the second floor.

Each nursery room was given its own roof to make it seem like a village of Satoyama.

© MIKAMI Architects

© MIKAMI Architects

© MIKAMI Architects

© MIKAMI Architects

The house of the younger children on the west side has a square roof, the house of the older children has a gabled roof with a north to south oriented ridge, and an annex was built to connect the two. In front of the nursery rooms run a hallway and open veranda, each 1.8 m wide, beyond which plenty of eaves space was provided.

© MIKAMI Architects

© MIKAMI Architects

© MIKAMI Architects

© MIKAMI Architects

Like the farming families in the past, when children commuted to here they also came in and out from the veranda to play on the playground.

The basic structure of the building is made of wood, and the two-story portion is made of concrete. Japan is an earthquake-prone country, so that the building must be able to withstand earthquakes.

© MIKAMI Architects

© MIKAMI Architects

© MIKAMI Architects

© MIKAMI Architects

The earthquake resistant elements are distributed and arranged similar to a reinforced concrete structure. As a result, the shed area facing the playground is open and free of bracing or walls, which were common in Japan in the past. It is expected that this child center will fully utilize the appeal of wooden architecture and become a driving force behind the shift to wooden public facilities..

© MIKAMI Architects

© MIKAMI Architects

© MIKAMI Architects

© MIKAMI Architects

Hitachi City Hanayama Certified Child Center Gallery

The post Hitachi City Hanayama Certified Child Center // MIKAMI Architects appeared first on Journal.

BAUBIBLE TEST