Folge uns

Sei nicht schüchtern, melde dich. Wir lieben es interessante Leute zu treffen und neue Freunde zu finden.

Mogan Valley // line+

Text description provided by the architects.

Different from the normal community and village, we’d like to create a new rural community, which is rustic and refined. The design concept is driven by the organization of the traditional settlements and relates to the context. It is located at the eastern foot of Mogan Mountain, born between five original valleys.

© line+

© line+

© line+

© line+

The existing farmland texture and valley view corridor shock us firstly. Organize the space by 15 buildings with small volumes to enjoy this natural view. As for the specific layout, take the buildings’ main orientations, sloping terrain, sunlight resources into account. It seems that these residential groups with courtyard are set randomly, but in fact it is a precise planning.

© line+

© line+

© line+

© line+

Like other organic villages in China, it fits perfectly with the terrain. On the other hand, there are a lot of irregular outdoor spaces enclosed by buildings of different orientations, which is for residents’ activities. The wall is made of the local and sustainable materials – rammed earth, bamboo and wood wall panels, emphasizing the growth and locality of the buildings.

© line+

© line+

© line+

© line+

The interior is made of the same materials of the building façade – rammed earth texture, rendering the demarcation between inside/outside ambiguous and making it different from the residential buildings in the city. Just importantly, the residents could get the rural feeling whether indoors or outdoors, which is the project aims to do.

© line+

© line+

© line+

© line+

In addition, lawn platform in front of the book bar as a hub to be enjoyed by everyone provides universal access to the public spaces and home..

© line+

© line+

© line+

© line+

Mogan Valley Gallery

The post Mogan Valley // line+ appeared first on Journal.

Firma Sabrina