Folge uns

Sei nicht schüchtern, melde dich. Wir lieben es interessante Leute zu treffen und neue Freunde zu finden.

Prinsiri House renovation // S+S Architects

Text description provided by the architects.

Project DescriptionProject Name : Prinsiri House renovation Architect : S+S Architects Completion Year : 2022 Built Area : 320 sq.m. Project Location : Bangkok , Thailand Photographer : Mr. Sukrit SornhiranHouse of Linking Prinsiri Residence Renovation Project was founded by the owners’ requirement to combine their house to a house they bought next door.

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

The additional functions are a children’s playroom, an extension of the existing living room, a swimming pool, a semi outdoor recreation area, a fish pond, landscape surrounding the house, and additional parking spaces. Since the house is located at the three-way intersection and next to the street with an electric pole between the two houses, on the positive side, that gives the house good visual perception and gives more view to the open space relative to the other house.

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

On the negative side, it comes with a feeling of oncoming vehicles and oncoming cars’ headlights in the night time. Therefore, the architect designs the facade mainly with artificial wood battens to create privacy and conceal the electric pole between the two houses and at the same time, reducing the “crashing” feeling from the street to the house.

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

The idea is to try not to make the house too closed to let wind and natural light come through. The space between the two houses is emphasized on “linking” as the main design concept by linking in terms of circulation, visualization, and dwellers’ activities. That is why the swimming pool is placed between the two houses, in between the existing living room and the new children’s playroom.

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

The closed wall is replaced with a glass wall to open up to the view of the swimming pool and to the other side of it. On the other hand, a semi outdoor area around the swimming pool and the house is designed to be a deck for recreational purposes with a recreational green space and a fish pond.

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

When looking up to the upper level, we’ll see a bridge linking the two houses from the parents’ bedroom of the first house to the daughter’s bedroom of the opposite house. The bridge is on top of the swimming pool and the deck with the existing trees protruding from the deck creating the smooth linkage of spaces vertically and horizontally..

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

© S+S Architects

Prinsiri House renovation Gallery

The post Prinsiri House renovation // S+S Architects appeared first on Journal.

Firma Sabrina