Folge uns

Sei nicht schüchtern, melde dich. Wir lieben es interessante Leute zu treffen und neue Freunde zu finden.

Skyboat // XinY Structural Consultants

Text description provided by the architects.

Project: SkyboatClient : Guangxi Leye Dashi Wei Tourism Development Co., LtdArchitect : Zhong Huaying Studio, Nanjing UniversityStructural Engineers : XinY & YuanlizhuCo-design : LiLi Studio & Shanghai ZhongJian Architectural DesignPrincipal Contractor : China Railway 25th Group 6th CompanyLocation : Leye, ChinaCompleted: 2019Skyboat (also called BigGoose) is a two-storey building comprising a construction area of 495m2 and covers a plan dimension of 10metres by 80metres.

© XinY Structural Consultants

© XinY Structural Consultants

Both ends of the building cantilevers out by 34metres and 22metres respectively. The project is located in the world heritage site, Dashiwei Tiankeng Sinkhole which iswahsed by the powerful underground rivers for thousands of years and then formed a 613-metre-deep sinkhole with vertical walls on all sides. The top of the sinkhole is extremely narrow which can only accommodate a small passageway.

© XinY Structural Consultants

© XinY Structural Consultants

BigGoose is proposed to span over the passageway and cantilever out to each side of the mountain ridge. Similar to the tumbler toys, it is proposed to lower the structure centre of gravity and utilize the minimum area (10metres by 30metres), in which way, the self-balance of the structure is therefore achieved.

An existing crack, which is circa 10cm wide and 400m long, exists at the top of the ridge indicating the site is not stable.

© XinY Structural Consultants

© XinY Structural Consultants

Apart from grouting the existing crack, it is also proposed to have the key struts at each ends of the building inclining towards the ridge, the horizontal component forces from which then provided the embracing forces to the ridge and hence improved the stability of the site.
To avoid bearing vertical force destroyed the mountian, the rock under the shadow of the building which has the same weight as the structural self-weight has been removed.

Having the front balustrades as part of the truss structure enables the front cantilever to be as thin and light as possible.
By increasing the key strut lengths, the pre-cambering of the front cantilever structure is then achieved, which can compensate the deflections under the dead loads and some of the live loads.

© XinY Structural Consultants

© XinY Structural Consultants

This also protects the glazings from large deformations..

© XinY Structural Consultants

© XinY Structural Consultants

Skyboat Gallery

The post Skyboat // XinY Structural Consultants appeared first on Journal.

BAUBIBLE TEST