Folge uns

Sei nicht schüchtern, melde dich. Wir lieben es interessante Leute zu treffen und neue Freunde zu finden.

The Vanished House by Hu Quanchun // Field Confirming Studio

Text description provided by the architects.

Work name: The Vanished HouseDesign firm: Field Conforming Studio (www.fcstudio.art)Email: changyuyingzao@sina.comYear of completion: 2021Chief designer: Hu QuanchunDesign execution: Xiang Yu, Chen SonglinSize: 9.8m×5.1m×4.8mMaterial: 2cm-thick Corten steel plateExhibition curator: Sun ZhenhuaAcademic moderators: Lu Hong, Ji ShaofengExhibition art director: Fu ZhongwangExhibition organizers: Zhi Art Space, Hubei Museum of Art, United Art MuseumExhibition support units: Wuhan Institute of Design and Sciences / School of Public Art, Wuhan Creative Industry Development Co., Ltd.Exhibition sponsors: Wuhan Shimenfeng Memorial Park Co., Ltd., Wuhan Tianyu Hengxin Investment Management Co., Ltd.Photographer: Jin WeiqiThe Vanished House by Hu Quanchun”The Vanished House” was a work created for the second East Lake International Ecological Sculpture Biennale held in Wuhan in 2021.

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

The venue for the exhibition was Wuhan Shimenfeng Memorial Park, a cemetery with beautiful environment and a tranquil spatial atmosphere. A place where the deceased rest peacefully, the venue has an ambience suitable for memorial and mourning activities. “The Vanished House” was created as an echo to this special attribute of the venue.The work presents a house covered in sprawling ivies.

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

A symbol of hearth and home, this house, as detached, leaves a space formed by the wrapping creepers. It is the remembrance of a vanished living space and thus of the people and things of the past. “The Vanished House” is a memorial space that invites visitors to participate in and experience.After they settled on a “vanished” house to resonate with the exhibition venue, the key question for the designers was what kind of house to choose.

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

In the beginning, they thought about choosing a house type with features specific to Wuhan to present locality. After research, however, they found that the city’s old buildings, especially residential ones, didn’t have obvious local features, while public constructions representative of Wuhan were not reasonable choices for such an environment.

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

Finally, the team decided to choose the simplest image that a house could be. Involving neither locality nor extra symbols, it was just a simple house that resembled a child’s sketch. The form, without many contrivances, adds more simplicity and purity to the work, while the patterns of the sprawling creepers introduce more sophistication.

After the spatial form was confirmed, the designers had to figure out how to convey the sense of a vanished house through the status of the creepers.

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

To that end, they made a 1:10 miniature of the house with cardboard and sketched ivies on the model to present the growing status of the plants. In this way, the designers could control the density and size of the vines as well as the turns and connections they present on the walls.

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

The process of sketching was the most sentimental and exciting part of the creation, and has brought a distinctive feature of handicrafts and paintings to the work. The most insipid, tedious work then followed. After the vines were sketched on the miniature, the designers converted them into vector files. As the final work would be realized through laser engraving on Corten steel, they broke down the model for high-resolution scanning and then manually converted the scanned files into vector files available for laser engraving.

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

It was a time-consuming, tedious work. In addition to drawing the lines one by one, the most important procedure was to deal with the connections at where the lines turned. It was a step that needed the team to pay much special attention to. They had been modifying and checking the details until manufacturing was started in the factory.

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

The material used for the work is Corten steel, which was treated through a laser cutting process. There are two reasons why they chose Corten steel. First, after rusting, Corten steel turns crimson, a color that can well express the texture of the creepers’ vines. Second, “The Vanished House” creates a space that people can enter.

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

As the wall is formed by ivies, it needs certain strength to form a space without relying on other structural forms, and the two-centimeter-thick Corten steel plates provide the structural strength required for the wall to support itself. Over time, the color of the Corten steel plates will get darker with sunshine and rain, and the intention of this work will become increasingly prominent.
.

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

© Field Confirming Studio

The Vanished House by Hu Quanchun Gallery

The post The Vanished House by Hu Quanchun // Field Confirming Studio appeared first on Journal.

BAUBIBLE TEST